Handboek plantaardige en rauwe voeding door Laurette van Slobbe

Artikel 4 van 11
€ 24,95
Overzicht

INHOUD
deel 1
1 WAT IS VOEDING? 11
Wat is voeding / Voeding en de voedingsindustrie / Van geneesmiddelen
naar gezonde voeding / De synergie van ‘echte’ voeding / Een nieuwe definitie / Wat kan plantaardige voeding voor ons doen? / In de supermarkt
2 PLANTAARDIG EN DIERLIJK 19
Het belang van géén dierlijke voeding / Plantaardige voeding: minder hartziekten en kanker / Dierlijke eiwitten en kanker / Door voeding beheersbare ziekten / Holisme in plaats van reductionisme / Wetenschap zonder
verstrengeling met het bedrijfsleven / Voeding in plaats van supplementen
/ Voeding en het gedrag van genen / Voeding die ziekten voorkomt én zelfs
stopt en omkeert / Vitamine B12, cholesterol en vezels
3 WAAROM RAUW? 33
ENZYMEN 33 / Levend voedsel / Een herdefinitie / Een eindig enzympotentieel / Metabolische, verterings, en voedselenzymen / Twee verteringsgebieden in de maag / Geen voedseladviezen, wel verteringsenzym
therapie? / Bijzondere hulptroepen / Beschermende enzymen
DE INVLOED VAN VERHITTEN 42 / Verlies van voedingsstoffen / Gekookt
versus rauw voedsel
4 VOEDING DIE VOEDT… 49
KOOLHYDRATEN 50 / Geraffineerde koolhydraten en gluten / Koolhydraten in planten en dieren / Fruit / Fruitsuikers / Aardappels in ere hersteld
EIWITTEN 57 / We hebben minder eiwit nodig dan we hebben geleerd /
Plantaardig en dierlijk eiwit / Ons lichaam stelt zelf de essentiële aminozuren samen uit een reservoir / Groene bladgroenten: alle essentiële aminozuren
VETTEN 64 / Plantaardige vetzuren / Verzadigde plantaardige vetzuren /
Snelle oxidatie / Geraffineerde olie
MINERALEN 69 / Mineralentekorten / Beter uit voedsel dan uit supplementen / Mineralen voor een minder zuur bloed / Mineralen en sporenelementen
VITAMINEN 81 / Hoeveel voedingsstoffen krijg ik binnen?

5 VOEDING DIE REINIGT, BESCHERMT EN GENEEST 93
OVERIGE PLANTENSTOFFEN 95
VOEDING DIE REINIGT… 103 / De reinigende en voedende kracht van
kiemplantjes en microgroenten / Detoxverschijnselen
VOEDING DIE BESCHERMT EN GENEEST 108 / Het belang van levend
voedsel / Enzymen en energie / Helende kleuren / Kalmerend dankzij
magnesium / Salvestrolen / Een goede darmfunctie / Melkzure fermentatie
en een gezonde darmflora / Eeuwenoude wijsheid en praktijk verdwijnt /
Een alchemistische ervaring / De grote gezondheidswaarde van melkzure
fermentatie / Maar dan moeten de bacteriën nog wel leven! / Elke dag een
beetje gefermenteerd eten of drinken / Helende stoffen en/of antinutriënten
/ Giftig of niet giftig
6 WILDE PLANTEN: DE BESTE SUPERFOODS 127
Wilde planten in de dagelijkse voeding / Een tuin vol wilde smoothiegroenten / Brandnetel: met stip bovenaan de lijst
7 ONGERAFFINEERD PLANTAARDIG, HOE GAAT DAT IN DE PRAKTIJK? 137
Ongeraffineerd / Zoetstoffen / Granen / Vetten / Sap / Soja, wel of niet? /
Tarwe en gluten / Hoe is het om geen hoogbewerkte producten te gebruiken? / Is het niet vreselijk veel werk? / Hoe doe ik het zonder olie? / Hoe
zoet ik zonder geraffineerde suikers? / Hoe kook ik zonder eieren? / Hoe
kook ik zonder zuivel? / Eet vooral veel rauw, groen en kiemgroente! / Gaan
mijn kinderen dit echt eten? / Plantaardige voeding is voor watjes, niet voor
echte mannen, en zeker niet voor (top)sporters, toch? / Hoe eet ik plantaardig op school, op het werk en buitenshuis? / Hoe doe ik het beste mijn
boodschappen? / En hoe zit het met rauw voedsel en ziekteverwekkers?
8 RAUW ETEN IN DE PRAKTIJK 165
Andere bereidingsmethoden / Zoete gerechten: altijd succes / Groene
groenten: het echte werk!
GROENE SMOOTHIES EN SAPJES 169 / Sap / Sap met een sapcentrifuge /
Sap met een slowjuicer / Beginners recepten voor sap / Groene smoothies /
Beginners recepten voor smoothies / Vla en pudding / Soep
INGREDIËNTEN VOOR SMAAK EN TEXTUUR 176 / Hoe krijg je gerechten
steviger en meer samenhangend? / Gebak / Puddingen en taartvullingen
/ Verdikkingsmiddelen voor zoete en hartige gerechten / Zoet / Hartig /
Zuur / Masseren met zout
WEKEN EN KIEMEN 181 / Een voorraad geweekte noten en zaden / Kiemen / Tarwe-gras telen Tarwegrassap maken / Tarwegrassmoothie / Weken
en kiemen / Boekweitkiempjes en boekweitjes

MELKZURE FERMENTATIE 187 / Rejuvelac / Noten- en zadenmelk / Kefir /
Cashewkaas / Kimchi / Zuurkool
9 DE VOORRAADKAST EN HANDIGE APPARATUUR 197
DE VOORRAADKAST 197 / Waaruit bestaat de voorraadkast bij een volwaardige plantaardige voeding? / Waar bestaat de rauwe voorraad uit?
HANDIGE APPARATUUR 199 / Drogen en verwarmen met de dehydrator / Wat is een dehydrator? / Waarom een dehydrator? / Het rooster en
de sheets / Invriezen / Sapcentrifuge en slowjuicer / Vitamix, blenders en
staafmixer / Elektrische koffiemolen / Kiemhulpjes / Notenzak, kaasdoek
en kaasvorm / Spiral slicer / Groenteborstel / Hooikist
deel 2
10 RAUWE PLANTAARDIGE RECEPTEN 211
ONTBIJT 21 1 / SALADES 21 5 / DRESSINGS 223 / SMOOTHIES, SAPJES
EN ANDERE DRANKJES 227 / BURGERS EN PATÉ’S 233 / KOEKJES EN
GEBAK 239 / CRACKERS EN CHIPS 251 / HARTIG BELEG EN DIPS 255 /
SOEP, TAPAS EN BIJGERECHTEN 259 / HOOFDGERECHTEN 263 / DESSERTS 269.
11 GEKOOKTE EN GEBAKKEN PLANTAARDIGE RECEPTEN 275
ONTBIJT 276 / LUNCH, SOEP EN BELEG 277 / GEBAK 283 / HOOFDGERECHTEN 287 / BIJGERECHTEN EN SAUZEN 303 / DESSERTS 307 /
DRANKJES 308.
DANKWOORD 311
INDEX 3 1 2
GERAADPLEEGDE EN AANBEVOLEN BRONNEN 316
GOED VOEDSEL 318
Nawoord van Gert Jan Jansen.

© 2015 - 2024 Winkelgroener | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel